Centar za posjetitelje “Kuća prirode”

Centar je smješten u prizemlju uprave zgrade Javne ustanove Kamenjak u centru Premanture, a možete ga posjetiti svakog dana od 10 do 22 sata.

“Podijeljen u četiri zasebne cjeline priča priču o prirodnoj, geološkoj, kulturnoj, ali i povijesnoj baštini najjužnijeg dijela istarskog poluotoka. U centru se možete upoznati s tradicijom mjesta Premantura i prolistati novine koje otkrivaju pojedinosti o mjestu, možete vidjeti stanovnike čarobnog podmorja arhipelaga u četiri akvarija, naučiti o važnosti travnjaka, kukaca, diviti se ljepoticama mediteranskih livada – orhidejama ili naučiti koji su jedini potomci drevnih dinosaura. Za najmlađe tu su slagalice morskih organizama, hrabri se mogu okušati u prepoznavanju organizama na temelju teksture njihovog tijela, a kako bi dojam bio potpun, možete se vratiti u daleku prošlost kroz šetnju s dinosaurima putem 3D interaktivne animacije u tehnologiji proširene stvarnosti. Ova tehnološki vrlo napredna inovacija u izložbenom postavu nudi vam da na trenutak uronite u stvarni svijet dinosaura i uživate u okolišu kakav je nekad bio dok su dinosauri hodali Zemljom.”

Uživali smo sudjelovati u realizaciji ovog projekta – od crtanja ilustracija i grafičkog oblikovanja, sve do izrade drvenih slagalica, kutija od pleksiglasa i 3D slova.